Het dorp Hagestein maakt deel uit van de gemeente Vijfheerenlanden en telt zo’n 1500 inwoners. Hagestein is landelijk gesitueerd aan de rivier de Lek maar door de centrale ligging nabij diverse uitvalswegen eenvoudig te bereiken. Voor boodschappen bent u aangewezen op onder andere Vianen, Culemborg en Leerdam. Hagestein is bereikbaar met een busverbinding. Daarnaast ligt Vianen op korte afstand en vanaf ‘de Lekbrug’ in voornoemde plaats zijn alle delen van het land via een busverbinding bereikbaar. Met de auto bent u vanaf het dorp in ca. 20 minuten in Utrecht en binnen ca. 30 minuten bereikt u Den Bosch.

Hagestein heeft een levendig verenigingsleven, er worden jaarlijks meerdere evenementen georganiseerd zoals een spooktocht, Nieuwjaars duik, X-mas Eveningmarkt en nog veel meer…..
Ook wordt elk jaar de natuurschaatsbaan gevuld met water zodat er in de wintermaanden heerlijk geschaatst kan worden op natuurijs.
Er zijn meerdere actieve sportverenigingen gevestigd in het dorpshuis “De Biezen” van Hagestein zoals een karate-, badminton-, kaart- en biljartvereniging. Bij voetbalvereniging Everstein, de voetbalclub van Hagestein en Everdingen komt alle jeugd samen om te voetballen.
Sinds kort is er een dokterspost en prikpunt gestationeerd naast de ontmoetingsruimte in het dorpshuis. De gezellige weekmarkt vindt eveneens op deze plek plaats. Naast het dorpshuis van Hagestein bevinden zich een aantal basisscholen.